Kenteken: 58-YD-02

Bouwjaar: 1974

Afgelezen kilometerstand: 28.166 KM

Deze Maserati Khamsin uit 1974 heeft de afgelopen jaren grote restauraties ondergaan aan carrosserie, interieur en motor en is daardoor in een uniek mooie staat. Het is een geweldige auto om mee te rijden maar zal ook beslist niet misstaan in een verzameling. Deze Maserati is sinds 1993 in Nederland en heeft daar twee eigenaren gehad. In 2007 is de carrosserie gerestaureerd en opnieuw gespoten in de originele kleur. Dit is zeer grondig aangepakt, de complete carrosserie is daarbij tot op het blanke metaal kaal gemaakt De lak is rondom strak en glad. Foto’s van de werkzaamheden zijn beschikbaar. In 2008 is het interieur vernieuwd. Alle stoeldelen, deurpanelen en overige interieurdelen zijn nieuw bekleed met leer en deels met suède. En er is een compleet nieuwe tapijtset gemonteerd. Dit is zeer professioneel gedaan en ziet er prachtig uit.

De motor is in 2017 geheel gereviseerd bij een kilometerstand van 25.688 km. Minder dan 2.500 km geleden dus. Bij deze revisie zijn onder andere lagers en zuigers vervangen en de cilinderkoppen zijn onderhanden genomen. Alle werkzaamheden zijn door, of onder begeleiding van ITALAUTO in Achterveld uitgevoerd die ook alle andere onderhoudswerkzaamheden verricht hebben door de jaren heen. De Khamsin is in 2008 ook voorzien van een op maat gemaakt RVS uitlaatsysteem door EPS Uitlaten uit Kiel-Windeweer. Sinds 2008 is er voor meer dan € 155.000 geïnvesteerd in deze Maserati. Er valt dan ook weinig tot niets aan te merken op deze prachtige bolide. Facturen en foto’s van alle werkzaamheden zijn aanwezig.

Wat kunnen we meer vertellen over deze machtige Machine? Hij is voorzien van een 320 PK sterke 4.9 liter V8 met daarachter een handgeschakelde vijfversnelling ZF bak. De auto is “matching numbers” en heeft de originele kleurstelling, originele wielen en period (nieuwe) Michelin banden. De stuurbekrachtiging en het remsysteem zijn het hydropneumatische LHM systeem van Citroën.

Meer informatie en foto’s op aanvraag.

Verkocht / Sold