Alfa Romeo 2600 Sprint van het jaar 1965 in een zeer mooie staat. Deze Sprint is in 1973 geïmporteerd uit Italië maar vervolgens niet op Nederlands kenteken gezet.
In 1989 is de Sprint aangekocht door de huidige eigenaar en vervolgens is deze in de jaren daarna compleet gerestaureerd.
Daarna is de Sprint altijd zorgvuldig onderhouden waardoor deze nog steeds in een schitterende staat verkeerd. Alleen bij mooi en droog weer mocht deze Bella de garage verlaten.

De originele bekleding is wat aangetast door de tand des tijds. Dat heeft zijn charme, maar is ook te vervangen door een origineel gelijkende nieuwe bekleding.

De 6 cilinder motor loopt mooi en regelmatig. De Sprint is ook technisch in een zeer goede staat. Het uitlaatsysteem is compleet RVS.

Tijdens de restauratie zijn veel delen, zoals de complete wielophanging van een poedercoatlaag voorzien. Daarom zijn deze ook nu nog in een prachtige staat.

Een compleet restauratieverslag is bij de auto aanwezig evenals de originele Italiaanse papieren. En de eigenaar zelf kan u ook alles vertellen over de historie van deze mooie Alfa Romeo.

 

De Alfa Romeo 2600 was een model van het Italiaanse automerk Alfa Romeo dat werd gebouwd tussen 1962 en 1968. op de Autosalon van Genève 1962 stelde Alfa Romeo met de 2600 de opvolgers voor van de 2000 Berlina, Spider en Sprint. De 2600 versies kregen net zoals de oude Alfa Romeo 6C’s een motor met zes cilinders in lijn. De cilinderinhoud kwam op 2584 cc te liggen, het maximale vermogen voor de Berlina kwam op ongeveer 130 pk te liggen en voor de Spider en de Sprint op 145 pk. Het chassis van de 2000 werd wel ongeveer ongewijzigd overgenomen. Opnieuw werd de carrosserie van de Sprint door Bertone vervaardigd.