Rover Vitesse (Rover 827)


Bouwjaar: 1989

Motor: 6 cilinder, 2675 cc

Aandrijving: Automaat

Tellerstand: 105.370 KM
Kleur: Rood

Interieur: Beige leder

Een bijzondere en weinig aangeboden Rover Vitesse 827 in hele mooie staat met maar 105.370 km op de teller.
Deze Vitesse is nieuw geleverd in Zwitserland en is in 2021 naar Nederland gekomen.

Aan de staat van de auto is te zien dat de Zwitserse eigenaar altijd erg zuinig is geweest op zijn Rover. Alle beurten zijn afgestempeld in het serviceboekje, de laatste in 2011 bij een kilometerstand van 96.300 km.
Daarna is de Vitesse in een verzameling terecht gekomen en van daar uit naar Nederland verkocht.

In 2021 is de distributieriem en waterpomp vervangen en heeft de auto een grondige inspectie gehad.

Alle boekjes en sleutels zijn bij de auto aanwezig.

Deze Rover is voorzien van veel luxe elementen. Elektrisch bedienbare ruiten, spiegels en stoelen, Airco, Elektrisch schuif- kantelkdak, lederen bekleding, houtinleg, etc.

De Rover Vitesse is ontstaan uit de toenmalige samenwerking tussen Rover en Honda. De 2.7 liter 6 cilinder motor is van Honda en heeft 24 kleppen en brandstofinjectie. Toen de Rover Vitesse op de markt kwam was dit het vlaggenschip van Rover dat op directieniveau werd ingezet. Het was een zeer luxe, grote en imposante auto. En nog steeds is het een zeer ruime auto met grote bagageruimte en riante zitruimte.

De 4-traps automatische versnellingsbak heeft een “S” sportstand waarbij 3 versnellingen gebruik worden met andere overgangsmomenten. Met de S4 knop kan de vierde versnelling bijgeschakeld worden.

Een Rover Vitesse in deze staat wordt zelden aangeboden en is en erg mooie semiklassieker waar je goed mee voor de dag kunt komen.

Prijs: 12.900,-